PROGRAM

RADIONICE, DODATNI PROGRAM, DJEČJI PROGRAM, PREDAVANJA

GLAVNE RADIONICE

ŠUMSKI BOTANIČKI VRT, Damir Šeler

Cilj radionica šumskog botaničkog vrta je prostor neprohodne šikare, podivljalog šljivika i mlade šume nakon golosječe pretvoriti u izvor hrane, u vrt jednostavan za održavanje, gotovo samoodrživ.

Tijekom radionice prepoznavat ćemo samoniklo jestivo bilje i gljive te prirodne procese uspostavljanja plodnosti - kako ih poticati i ubrzavati bez sukoba s prirodom. Ova je radionica samo jedna u nizu radionica koje se od proljeća održavaju kroz projekt Bukovački proplanak.

Damir Šeler: zaljubljenik u prirodu, utopist, predavač na permakulturnim tečajevima, voditelj radionica za poznavanje divljeg bilja, stručnjak za šumske vrtove, gljive, leptire, kaktuse, bio pročišćivače, rocket stove peći i sl. Damir je radio na nekoliko eko imanja i sudjeluje u razvijanju permakulturnih imanja i inicijativa u Hrvatskoj.

Tesarska radionica, Siniša Pocrnčić

Tesarska se radionica na festivalu tradicionalno održava od samih početaka. Polaznici se imaju priliku upoznati s osnovnim tesarskim alatima i njihovim pravilnim korištenjem. Do sada je na radionicama izgrađena sjenica s recipročnim krovom, velika ljuljačka, vidikovac, štagalj i pozornica! Što smišljamo za ovu godinu saznat ćete u 5. mjesecu, ali svakako će se nešto graditi!

Voditelj radionice Siniša Pocrnčić dugogodišnji je graditelj prirodnim materijalima kao što su drvo, glina i slama. Iza sebe ima 20-ak podignutih drvenih kuća i kuća s recipročnim krovovima. Osim toga bavi se vođenjem radionica i predavanjima na temu prirodne gradnje.

TRE - Tension & Trauma Release Exercise, Čedo Josipović

Tension & Trauma Release Exercise (TRE ®) je serija vježbi koje pomažu tijelu u oslobađanju od stresa, napetosti i trauma. U kontroliranim uvjetima TRE aktivira refleks prirodnog fiziološkog mehanizma vibriranja, koji oslobađa napetost mišića i smiruje živčani sustav te tako „ohrabruje“ tijelo da se vrati u stanje ravnoteže.

Čedo Josipović, profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja, planinar, instruktor speleologije, ljubitelj dobre šale i zabave.Njegovo mistično jednogodišnje izbivanje u Indiji doprinjelo je spoju istoka i zapada, što se najviše vidi u Čedinom hobiju, za čiju edukaciju se pobrinuo da bude raznovrsna – masaži: klasična, sportska, limfna drenaža, osteopatija, tuina, polarna terapija, shiatsu i rolfing.

PJEVANJE, Jovana Lukić

Tradicionalne pjesme su najbliže čovjeku - svi ih pjevaju i svi ih mogu pjevati. Danas više slušamo nego što pjevamo. Bojimo se čuti svoj glas, ne znamo pustiti pjesmu da oživi kroz nas.

Na radionici ćemo pjevati pjesme koje je narod ispjevao tko zna kad. Kroz njih će svatko naći i osloboditi svoj glas, naučiti ponešto o sebi samom i sebi s drugima, vidjeti koliko glazbe i života može izaći iz nas kroz pjesmu i pjevanje.

Etnomuzikologinja s velikim iskustvom na koncertnim nastupima u pjevačkoj družini Svetlane Spajić. Podučavanjem pjevanja bavi se od 2016. godine u brojnim KUD-ovima u Srbiji i Hrvatskoj. Uživa u učenju pjesama iz svih dijelova svijeta te tako širi ljubav i razumijevanje među ljudima različitih kulturnih matrica.

DODATNI PROGRAM

 

Acro Yoga – Maja Turčić

Didgeredoo - Damir Sedić I Valentina Mačefat

Tijelo kao perkusije - Lana Veljačić

Postavljanje umjetničkih instalacija  od materijala dobivenog iz šume – Vladimir Novak

Putopriče – Island – Nataša Fiolica

Mala škola masaže - Kaja Ocvirek-Krušić

PROGRAM ZA DJECU

 

Dramska radionica

Igra ne pita za godine, tako je i ova radionica namijenjena djeci svih godina.

Polaznici dramske radionice kroz proces stvaranja i igru maštu će pretvoriti u stvarnost, a livada će postati pozornica.

Petra Bokić, dramska pedagoginja i vječito dijete.

 

Znanstvena radionica

„ZNALONI - znanstveni baloni“ interaktivna su znanstvena predstava koja će kroz zabavne pokuse dočarati razne koncepte u znanosti i tehnologiji, od postanka svemira do letjelica na topli zrak.

Nakon ove šarene i zabavne predstave posjetitelji će imati priliku isprobati pokuse koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Filip Mužina, zaljubljenik u fiziku i znanost, radi kao dječji animator i edukator držeći interdisciplinarne radionice, predstave, kampove i proslave rođendana.

 

Glazbena radionica

Uz iskusnog i nadasve zaigranog voditelja uz igru i sviranje zvečki naučit ćemo niz originalnih dječjih pjesama.

Ivan Petranović, učitelj glazbene kulture u osnovnoj školi. Inače je i kantautor, koji piše pjesme za djecu i odrasle.

 

Šumske šuškalice, Motorički glasovir

Izradit ćemo udaraljke od materijala prikupljenog u šetnji šumom. Nacrtat ćemo veliki glasovir koji se ne svira prstićima već topotom vaših nožica! Koristeći intrumente koje smo sami izradili otputovat ćemo u svijet ritma i plesa, sunca i kiše, pjesme i priče.

Josipa Granić, vedra, nasmijana profesorica, glazbenica i putnica.

 

ReciKlauniranje

Klaunsko-edukativno-žonglerska predstava o iskoristivosti otpada i igranju njime. Ova sveobuhvatna radionica pravi je primjer kako kroz igru i smijeh naučiti djecu o važnosti recikliranja.

Ratko Bokić - u slobodno vrijeme njegova je najveća okupacija i želja biti klaun. Kaže da se tako osjeća kao dijete, jer se igra, zabavlja i druži s djecom.

 

 

PREDAVANJA

GRUPE SOLIDARNE RAZMJENE (GSR), Sunčana Pešak

Alternativni lokalni modeli nabave zdrave hrane.

 

Na predavanju će biti predstavljeni različiti modeli nabave hrane koji se pokreću diljem svijeta s ciljem stvaranja lokalnih partnerskih mreža uzgajivača zdrave hrane i gladnih usta. Cilj je potaknuti ljude na promišljanje o prehrambenim navikama i ponuditi kreativna rješenja za zdraviju prehranu te  za upoznavanje lokalnih proizvođača eko hrane i podržavanje njihovog rada. Tako se ujedno umanjuje podrška nepravedno organiziranim lancima supermarketa i omogućava opstanak malih proizvođača na dobrobit svih nas.

INFO

LIVE:

15. - 18. 6.2017.

LOKACIJA:

Bukovica Utinjska

ULAZNICE:

Hrvatska i ex Yu zemlje

 

Festivalska ulaznica – 4 dana –  210 kn (28 EUR)

 

Jednodnevna ulaznica:

Četvrtak, 15.06. - 40 kn (5 EUR)

Petak, 16.06. – 70 kn (9 EUR)

Subota, 17.06. – 70 kn (9 EUR)

Nedjelja 18.06. – 50 kn (7 EUR)

 

Radionice:  tesarska, šumski botanički vrt, TRE – 40 kn (5 EUR), pjevanje - 100 kn (13 EUR)

 

Dodatne radionice, dječji program i kampiranje ne naplaćuju se!

 

 

Ostale zemlje

 

Festivalska ulaznica – 4 dana –  420 kn (56 EUR)

 

Jednodnevna ulaznica:

Četvrtak, 15.06. - 80 kn (10 EUR)

Petak, 16.06. – 140 kn (18 EUR)

Subota, 17.06. – 140 kn (18 EUR)

Nedjelja 18.06. – 100 kn (14 EUR)

 

Radionice:  tesarska, šumski botanički vrt, TRE – 80 kn (10 EUR), pjevanje - 200 kn (26 EUR)

 

Dodatne radionice, dječji program i kampiranje ne naplaćuju se!

 

 

Early bird festivalska ulaznica dostupna do 30.4.2017.

 

© EKODROM 2017. All Rights Reserved