BENDOVI

i DJ-i

Figli di Madre Ignota, Subota 17.06.

Divlja talijanska nakupina koja svira miks mediteranske urbane glazbe i polke s puhačkom sekcijom I izvrnutim rock zvukom. Pamtimo ih još iz vremena kada su punili zagrebačku Močvaru tamo negdje 2006 - 2007. Band je poznat po super energičnim nastupima, spontanim I dugim “after nastupima” u publici I samo- ironičnom talijanskom temperamentu. Drž'te gaće, polijećemo!!!

Antenat, PETAK 16.06.

Jedan od najboljih bendova na našoj sceni ponovo dolazi u Bukovicu pojačan s nekoliko novih članova. Subreggae kao pojam izmislio je sam bend zbog izbjegavanja komplikacija u objašnjavanju kombinacije stilova glazbe koju sviraju. Dečki ove godine slave 20 godina postojanja. Savršena prilika za čestitati im!

Porto Morto, NEDJELJA 18.06.

Nakon izlaska novog materijala i dva sjajna koncerta u Zagrebu i Splitu, Porto Morto dolazi u Bukovicu! Neki ih uspoređuju s velikim Haustorom i svakako su jedan od perspektivnijih bendova mlađe generacije čiju je glazbu teško svrstati u žanrovski okvir!

ŽIVA VODA / GLAZBENA IMPROVIZACIJA

Kroz kolektivnu improvizaciju baziranu afričkim, indijskim i bugarskim, odnosno balkanskim ritmovima provest će nas Mar Murtić  (sax), Nenad Kovačić (udaraljke) i Danijel Hršak (truba) sa još nekim pridruženim članovima i instrumentima. Uključite se vokalima i ostalim instrumentima i sudjelujte u muzičkoj improvizaciji pod vodstvom ovih izvrsnih muzičara.

Dog’s Beach, ČETVRTAK 15.06.

Na proljeće 2016. godine u Zagrebu, povodom 3. Trash Will Smash izložbe, okupilo se par pasa i nekolicina gnomova koji su pomoću tajnog jezika došli do mašine Dog's Beach i pritom njenim frekvencijama počeli savijati valove i topiti plaže. Ovo im je jedan od prvih nastupa uopće... Poželimo im sretan put!

BUKOVAČKE SESIJE

Bukovačke sesije opet šume! Šušte u šikari, šašu i šipražju, a možda i u šumi. I ove godine ćemo se instalirat na dnu najljepše livade bukovačkog kraja i muzicirat kroz popodne, pa nam se pridružite u glazbenim improvizacijama ili pak popodnevnom drijemežu.

INTICHE (ARG)

Intiche je glazbenik iz Walmape u Argentini sa trenutnom adresom u Berlinu. Glazba koju stvara je močni mix „tradicijske“ glazbe sa elektroničkim i energrtičnim zvucima. Smatra kako je ritam alat kojim pristupamo Majci zemlji!

LORENZO (ITA)

Ovaj talijanski izvođač kombinira strast za psybass muzikom sa zvukom Sarangia, rijetkog indijskog instrumenta i istražuje njihove interakcije. Njegovi nastupi idu od sanjolikih atmosfera do jakih ritmičkih sekcija uvijek obogaćenih zvukom predivnog Sarangia.

 

Smeđi Šećer

Iz Rijeke nam dolazi nepatvoreni vinilni DJ koji od 2007. podastire riječke plesne podije uzavrelim funkom, soulom i dancefloor jazzom s 45ica, fleksica i ostalog roda opskurnih vinila.

Mile

O Miletu nemamo što puno napisati, sve se zna! Dugogodišnji prijatelj Bukovice i jedan od poznatijih DJ-a na hrvatskoj sceni!

Indra

Od vođenja world-music emisije Baraka na Radio Studentu, Ministarstva psihodelije, organizacije Chillibara i niza različitih psybient tuluma i trance festivala, do rezidentice na Mo:Demu, Indra nas preko 15 godina vodi na putovanja svijetom i beyond kroz svoju jedinstvenu fuziju vibrirajućih ambijenta i toplih etno zvukova.

Yves Taquet

Jedan od organizatora odličnog Goulash Disco festivala po drugi put dolazi u Bukovicu s ethno house setom. Prvi puta nas je oduševio pa uopće nije bilo dvojbe oko ponovnog dolaska!

Kuna

O ovom zagrebačkom DJ-u teško je išta napisati, prilagođava se žanrovima kako vjetar puše i publici izmamljuje glupave osmjehe na lica. Oni koji ga prate znaju - Kuna je pobjednik!

Monday

Jedna polovica iz Faunovo Popoldne dvojca vrti Disco, Funk/Breaks, House ovisno o prilici i raspoloženju publike. Bez obzira na sve rijetko odlazi daleko od svog Funk feelinga!

Faunovo popoldne

Ove godine dolazi nam ekipa iz Going up the country, projekta sličnom Ekodrom festivalu u slovenskoj varijanti. Za promjenu se vrti Rock / Funk / Folk / Psychedelic & Chill u popodnevnim izdanjima.

DJ OSOBNA!

Nekima poznat i kao Diego Santiago de la Palma Junior zvani "El Pajarito", muzikom za leptire i njihovu pratnju rasplesuje ljude diljem svijeta već desetljećima. Svirao je po najzabačenijim rupama od Mexica do Karojbe.

D-GREE

DJ D-Gree (Radio808) član Hrvatske Funk delegacije poznat po svojim Afrobeat - Funk - Soul večerima u Funk Clubu još jednom dolazi na Ekodrom festival napraviti odličnu atmosferu.

Emir Fulurija

Jedan od najžešćih promotora world music scene i urednik radio emisije Izvorišta dolazi u Bukovicu da raspleše šumu i livade, mlade i stare!

MIRO ŽUPA

O ovom čovjeku ništa nigdje ne piše al oni koji su ga slušali kažu da je famozan! Pa poslušajmo!

NENAD KOVAČIĆ

Po pozivu glazbenik, ponekad  DJ i selektor, pogotovo na bukovačkim  tulumima. Uglavnom poseže za glazbom s Juga, odnosno sa Sjevera, ovisi kako okrenemo globus. Ni Istok ni Zapad mu nisu mrski. Za dnevnu varijantu sprema se lagano, plutajuće gradivo, ali možda padne i koji osunčani plesnjak. Za ples nikad nije prerano.

INFO

LIVE:

15. - 18. 6.2017.

LOKACIJA:

Bukovica Utinjska

ULAZNICE:

Hrvatska i ex Yu zemlje

 

Festivalska ulaznica – 4 dana –  210 kn (28 EUR)

 

Jednodnevna ulaznica:

Četvrtak, 15.06. - 40 kn (5 EUR)

Petak, 16.06. – 70 kn (9 EUR)

Subota, 17.06. – 70 kn (9 EUR)

Nedjelja 18.06. – 50 kn (7 EUR)

 

Radionice:  tesarska, šumski botanički vrt, TRE – 40 kn (5 EUR), pjevanje - 100 kn (13 EUR)

 

Dodatne radionice, dječji program i kampiranje ne naplaćuju se!

 

 

Ostale zemlje

 

Festivalska ulaznica – 4 dana –  420 kn (56 EUR)

 

Jednodnevna ulaznica:

Četvrtak, 15.06. - 80 kn (10 EUR)

Petak, 16.06. – 140 kn (18 EUR)

Subota, 17.06. – 140 kn (18 EUR)

Nedjelja 18.06. – 100 kn (14 EUR)

 

Radionice:  tesarska, šumski botanički vrt, TRE – 80 kn (10 EUR), pjevanje - 200 kn (26 EUR)

 

Dodatne radionice, dječji program i kampiranje ne naplaćuju se!

 

 

Early bird festivalska ulaznica dostupna do 30.4.2017.

 

© EKODROM 2017. All Rights Reserved