O FESTIVALU

ČETIRI DANA ČISTE FESTIVALSKE LJUBAVI UZ GLAZBU, PLES, RADIONICE I PREDAVANJA

Ekodrom festival je prvi puta održan 2012. godine u organizaciji Udruge Ekodrom uz veliku pomoć volontera koji su s nama dijelili entuzijazam i založili se za ideju festivala. Festival je zamišljen kao četverodnevno druženje u prirodi uz razmjenu znanja i vještina, uživanje u dobroj glazbi i plesu te stvaranje društva koje aktivnim djelovanjem gradi bolje sada, lokalno i globalno, čuvajući okoliš i prirodne resurse. Sinergijom ruralnog i urbanog života festival promiče važne, ali zapostavljene vrijednosti i kontinuirano radi na promicanju kulture zajedništva, tolerancije i uvažavanju različitosti.

 

U proteklih pet izdanja na festivalu su nastupili mnogi glazbenici i DJ-i!

DO SADA

GLAZBENICI / DJ

Cinkuši  / Jeboton / Veja / Balade Petrice Kerempuha / Kaira Kela / Zykopops / Mladen Pašut / Šumovi protiv valova / Kobok / Drvored / Djmawi Africa / Antenat / Repassage

 

Dbart / Bocca Sofistifunk / Osobna / Đon Kesten / Iva Kvakić / Sretni Edi / Oleg Moskaljov / D Gree /  Nenad Kovačić / Yves / Sisters in Roots / Mile / Miron Milić / Sergio / Ilko Čulić /

RADIONICE I PREDAVANJA

Tesarstva / organskog vrtlarenja / fotografije / pčelarstva / kovanja / didgeridooa / yoge / tkanja / pjevanja / žongliranja / camere opscure / hulla hoopa / izrade instrumenata / lokalnih valuta / zaštite voda i rijeka / kineske medicine / samoniklog bilja i gljiva / dobroj ekonomiji / itd.

Kvalitetan glazbeni program uključuje poznate glazbenike, ali daje priliku i mladim snagama čije vrijeme tek dolazi. Važan segment festivala, radionički program, razvijamo i unaprjeđujemo iz godine u godinu.

Ove će se godine neke radionice održavati već u proljeće, u nekoliko navrata, da bi se rezultati predstavili široj publici za vrijeme trajanja glavnog programa festivala. Više informacija o tome bit će dostupno uskoro na FB Pageu „Ekodrom festival“.

Cilj Ekodrom festivala je samoodrživost koja isključuje sponzoriranje i brandiranje čime nastojimo zadržati samostalnost i potaknuti participativnost sudionika.

Zdrava hrana i besplatan kamp također su važan dio festivala. Hvala svim volonterima koji nam iz godine u godinu pomažu u pripremi festivalskog kampa i brinu da hrana bude što ukusnija i pripremljena na vrijeme.

KUHINJA - OKUS DOMA

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti kulinarsku suradnju sa ekipom iz Okusa doma, koji će nam uveseljavati nepce na Ekodrom festivalu!

 

Okus doma je socijalna zadruga za interkulturalnu suradnju koja okuplja i zapošljava izbjeglice i osobe migrantskog podrijetla u Hrvatskoj, s ciljem integracije i dijeljenja kultura i običaja osoba koje svoj dom pokušavaju pronaći upravo ovdje. Zadruga je prije godinu dana pokrenula catering posao koji nudi specijalitete iz zemalja iz kojih dolaze njene članice i članovi. Također nudi tečajeve jezika, kulinarske radionice, tematske večeri a u planu je i proizvodnja te mnogo drugih zanimljivih aktivnosti koje mogu obogatiti naše društvo i pridonijeti boljem životu ljudi koji su u potrazi za domom i svojim mjestom pod suncem.

 

Želimo vam dobar tek na Ekodrom festivalu!

INFO

LIVE:

15. - 18. 6.2017.

LOKACIJA:

Bukovica Utinjska

ULAZNICE:

Hrvatska i ex Yu zemlje

 

Festivalska ulaznica – 4 dana –  210 kn (28 EUR)

 

Jednodnevna ulaznica:

Četvrtak, 15.06. - 40 kn (5 EUR)

Petak, 16.06. – 70 kn (9 EUR)

Subota, 17.06. – 70 kn (9 EUR)

Nedjelja 18.06. – 50 kn (7 EUR)

 

Radionice:  tesarska, šumski botanički vrt, TRE – 40 kn (5 EUR), pjevanje - 100 kn (13 EUR)

 

Dodatne radionice, dječji program i kampiranje ne naplaćuju se!

 

 

Ostale zemlje

 

Festivalska ulaznica – 4 dana –  420 kn (56 EUR)

 

Jednodnevna ulaznica:

Četvrtak, 15.06. - 80 kn (10 EUR)

Petak, 16.06. – 140 kn (18 EUR)

Subota, 17.06. – 140 kn (18 EUR)

Nedjelja 18.06. – 100 kn (14 EUR)

 

Radionice:  tesarska, šumski botanički vrt, TRE – 80 kn (10 EUR), pjevanje - 200 kn (26 EUR)

 

Dodatne radionice, dječji program i kampiranje ne naplaćuju se!

 

 

Early bird festivalska ulaznica dostupna do 30.4.2017.

 

© EKODROM 2017. All Rights Reserved